Friskvårds
förmån
Fika på
jobbet
Kollektiv
avtal
Utbildnings
program

Arbeta som
personlig assistent

Som personlig assistent ger du stöd och kompenserar för det som kunden inte kan pga funktionsnedsättningen. Det som funktionsnedsättningen sätter stopp för, det som de flesta tar för givet i livet, det gör den personliga assistenten möjligt.

Vad gör en personlig assistent?
Kundens situation avgör

Arbetsuppgifterna för den personliga assistenten är väldigt varierat beroende på vilken kund du arbetar för. Som personlig assistent hos Carelli arbetar du endast för en och samma kund hela tiden. Du är anställd hos kunden och bistår med sådant som kunden vill och behöver göra, men som hen inte klarar själv pga funktionsnedsättning. Det kan handla om grundläggande behov så som att sköta hemmet, hygien, förflytta sig och äta. Men också fritidsintressen, arbete och socialt umgänge. Tänk dig istället vad du inte längre skulle kunna göra med en allvarlig funktionsnedsättning och vad du skulle behöva hjälp med för att kunna fortsätta leva ditt liv som du vill. Arbetsuppgifterna för en personlig assistent är därmed helt beroende på vem man jobbar för.

Arbetar personliga assistenter med vård uppgifter?
Delegering är vanligt

Vissa kunder behöver hjälp med egenvård eller hemsjukvård. Det kan innebär att du hjälper till med t ex ge mediciner, kateter, injektioner, mm.

Behövs utbildning som personlig assistent?
Personlighet är viktigast

Det är bra med utbildning eller erfarenhet från området, men det är långt ifrån det viktigaste. Oftast är det dina personliga egenskaper som är det viktigaste. Vi letar efter personliga assistenter som är lyhörda, omtänksamma, uppmärksamma och tycker om att arbeta med människor. Det absolut viktigaste är assistentens personkemi med kunden.

X
X