Ingen
uppsägningstid

Du som kund ska alltid ha kontrollen över din personliga assistans. Därför tillämpar inte vi uppsägningstid. Vi tror istället att en hög kvalité kommer få dig att vilja stanna kvar.

Vikariepool
ger trygghet

Ibland händer saker som är svåra att planera för. Med vår vikariepool får du trygghet om en nödsituation skulle uppstå, tex om många av dina assistenter blir sjuka samtidigt.

Vi finns för dig
dygnet runt

Vi som assistansbolag strävar alltid efter nära relationer och ett personligt bemötande. Händer nåt akut när kontoret är stängt? Då finns alltid vår jour tillgänglig dygnet runt

Vad du vill
betyder allt

Vår ambition är att din personliga assistans ska bli just på det sätt som du alltid velat ha den. Med oss får du ett assistansbolag som verkligen lyssnar på dig och där dina åsikter betyder allt.

Personlig assistans i Helsingborg.
Ett flexibelt assistansbolag

Tänk dig ett assistansbolag där du får bestämma om precis allt som har med din personliga assistans att göra. Hos oss på Carelli får du det! Vi vet att du kommer bli nöjd med ditt val av assistansbolag, för hos oss blir din assistans precis på det sätt som passar dig.

Vi arbetar mot ett tydligt mål! Från första dag vi ses och under hela vårt samarbete med din personliga assistans, är du i fokus. Vi lär känna dig och hur du vill att din assistans ska fungera.

Nära och personligt

Du kommer inom kort efter det att du blivit kund hos oss ha lärt känna de flesta av oss på kontoret. Vi och din kontaktperson vill veta vem du är och hur vi bäst kan hjälpa dig uppnå den assistans du alltid velat ha!

Nöjda kunder

Vi tror ett bra samarbete sitter i detaljerna. Behöver du hjälp med allt eller bara stöd i din egna arbetsledarroll? Oavsett, så är vi där för dig som kund i alla lägen. Du bestämmer exakt hur din personliga assistans ska utformas.

Uppföljning

Förvänta dig att vi hör av oss till dig med jämna mellanrum för att höra att du är nöja med din assistans och få veta hur allt går hos er. Vi vill alltid veta om det finns något mer vi kan göra för dig och framför allt, hur kan vi bli ännu bättre?

Vill du veta mer?

Hej! Jag heter Carola och jobbar som affärsområdeschef! Har du frågor om oss eller personlig assistans? Hör av dig till mig så hjälper jag gärna till!

Om vårt assistansbolag

Vi är ett familjeföretag som verkligen brinner för vårt arbete. För oss är det viktigt att våra kunder känner trygghet och får en personlig assistans som passar var och en. Det är en av anledningen till att vi som assistansbolag alltid strävar efter nära relationer och ett personligt bemötande, så att vi verkligen får möjligheten att lära känna kunderna. Med vårt engagemang, tillgänglighet och lyhördhet vill vi skapa den absolut bästa personliga assistansen.

Personlig assistans för barn

Vi har stor erfarenhet av personlig assistans för barn och ungdomar. Vi vet att assistans berör hela er familj. Med personliga assistans får barnet möjlighet till ett innehållsrikt liv fullt av lek och utforskande. Barnets bästa kommer alltid först och vi som assistansbolag ser till er som familj och lyssnar på er.

assistansbolag Helsingborg

Mer om personlig
assistans i Helsingborg

Vad har kunden inflytande över i sin personliga assistans?
Du bestämmer

Vi vill gärna vända på frågan och undrar istället vad du vill ha ett större inflytande och bestämmande i? Du väljer naturligtvis vilka assistenter du vill ha, hur din assistansersättning ska användas och mycket mer. Varje kunds assistans är unik och det är du själv som avgör vilka frågor som är viktiga för dig. Det andra kan du tryggt lämna över till din kontaktperson.

Vill du vara arbetsledare i din assistentgrupp
Vi stöttar dig

Det förstår vi! Vi hjälper dig i din arbetsledarroll och du har alltid vårt stöd. Du kan lägga över de uppgifter som du inte vill ha på din kontaktperson hos oss. Vi hittar en form för din arbetsledarroll som passar just dig, hos oss finns ingen förutbestämd mall.

Finns vikariepool med personliga assistenter i Helsingborg?
Trygghet vid oförutsedda händelser

Ja, i Helsingborg kan vi erbjuda kunder med personlig assistans hjälp från vikariepoolen. Kontinuitet är viktigt och därför tycker vi att din assistans i första hand ska bemannas med ordinarie assistenter:

  • 1. Först och främst bemannas assistansen av dina fasta assistenter.
  • 2. I andra hand bemannar vi lediga pass med dina ordinarie vikarier
  • 3. I sista erbjuder vi personliga assistenter från vikariepoolen.
Vill du anställa dina personliga assistenter själv?
Vi hjälper dig

Bra, då hjälper vi dig med urvalsprocessen och annonsering. Hos oss skall ingen känna sig begränsad. Vårt mål som assistansbolag är att tillsammans med dig hitta den assistansform som passar just dig eller din närståendes behov bäst.

Vill du att vi tar hand om allt som rör din personliga assistans?
Assistans som fungerar

Vill du att assistansen ska fungera utan att du behöver tänka på det? Vi tar gärna hand om allt som rör din assistans. Du kan leva ditt liv med en väl fungerande assistans utan att behöva fundera kring det praktiska. Du får naturligtvis vara med och bestämma om det du tycker är viktigt

Vilket stöd erbjuds i min personliga assistans i Helsingborg?
Vi finns alltid vid din sida

Vi tror att stöd, råd och närhet till sitt assistansbolag både ger trygghet och en bättre assistans. Med en hög tillgänglighet och personligt bemötande tar er egna kontaktperson hand om era frågor och funderingar. Kvällar, nätter och helger när kontoret är stängt finns istället vår jour där för er dygnet runt.

Finns utbildning för personliga assistenter?
Vi tar hand om dina assistenter

Trygga assistenter som är har rätt kompetens skapar ett mervärde för både för sig själva och för kunden. En stor del av vår höga kvalité kan vi tacka assistenterna för. Utbildning genomförs kontinuerligt utefter det utbildningsprogram som tagits fram av dig och din kontaktperson. Assistenterna ska få 2-3 utbildningstillfällen per år och en blandning av obligatoriska utbildningar så som första hjälpen och utbildningar specifikt inriktade på arbetet hos dig.

Hur snart kan ni starta min personliga assistans i Helsingborg?
Övergången till oss går snabbt och smidigt

Vi kan egentligen starta upp din assistans väldigt snabbt, men det som brukar vara begränsningen är din nuvarande uppsägningstid. Vi hjälper gärna till med att diskutera uppsägningstid med ditt assistansbolag som du har idag.
Annars kan vi ofta starta din assistans omgående om du har en assistentgrupp som vill följa med till Carelli. Behöver du kanske rekrytera fler personliga assistenter? Då kan det ta lite längre tid, men oftast kan vi vara redo att starta din assistans inom 14 dagar.

Vilken uppsägningstid har ni för personlig assistans
Du bestämmer alltid över din assistans

Vi skiljer oss i flera avseenden från många andra assistansbolag. Vi vet att din personliga assistans är väldigt viktig för dig och för att ditt liv ska fungera. Det är i alla avseenden din personliga assistans och därför får du säga upp din personliga assistans utan uppsägningstid. Du kan alltså välja att avsluta din personliga assistans från en dag till en annan. Vi tror däremot att när du väl märker hur vi jobbar med din personliga assistans så kommer du aldrig vilja ha något annat assistansbolag.

Fakta om personlig assistans
i Helsingborg

Är du under 65 år, har en stor och varaktig funktionsnedsättning och behöver hjälp med grundläggande behov kan du få personlig assistans [1].

I Helsingborg ansöker du om personlig assistans hos Helsingborg kommun eller/och hos försäkringskassan. När du har ett beslut om personlig assistans kan du anlita ett assistansbolag. Beslut om personlig assistans innebär egentligen att du har rätt till assistansersättning. Assistansersättning är pengar som utbetalas för att anställa personliga assistenter [2].

Om du vill kan du anställa assistenter själv och assistansersättningen utbetalas i sådant fall direkt till dig [3]. På assistanskolls hemsida kan du också hitta mer info om hur du anordnar din egna assistans.

Närmare 97% av alla väljer dock att anlita en assistansanordnare, kommunen eller ett assistansbolag. Anordnaren erhåller då assistansersättning och har ansvar för din personliga assistans. I Helsingborg finns kommunens assistansutförare, och ett flertal assistansbolag.

Att välja assistansbolag

Du kan själv välja vilket assistansbolag eller assistansanordnare som du vill anlita. Väljer du ett assistansbolag i Helsingborg, så är de skyldiga att ha tillstånd av IVO. Verksamheten ska uppfylla krav på god kvalitet [4]. Det finns mycket att ta hänsyn till när du väljer assistansbolag. Ifa är en organisation som publicerat ev vägledning. De säger till exempel att inte välja ett assistansbolag som tillämpar mer än 3 månaders uppsägningstid [5].

personlig assistans Helsingborg

X
X